sunnuntai 24. marraskuuta 2013

PBL -ryhmätyöstä



PBL-ryhmätyö oli hyvin mielenkiintoinen kokemus. Alkuistunnon jälkeen työtä tehtiin netin kautta yliopiston wiki ympäristössä. Jokaisen ryhmän jäsenen tuli etsiä lähteitä ja sitten koota kaikkien keräämä tieto yhteiseksi wiki tekstiksi. Tämä ryhmätyön netti-vaihe oli aluksi melko nihkeätä, mikä saattoi johtua uudesta wiki ympäristöstä. Muuten ryhmämme tuli mielestäni hyvin toimeen: pystyimme keskustelemaan ja työskentelmään yhdessä todella hyvin. Poikkeuksena yksi ryhmän jäsen, joka ei osallistunut työhön lainkaan.

PBL-ryhmätyön loppuistunto (neljän hengen ryhmästä vain kaksi paikalla) oli todella mielenkiintoinen, sillä oli avartavaa keskustella ryhmätyöskentelystä ja saada siitä rakentavaa palautetta. Alun hiljaisuudesta huolimatta saimme aikaan ihan kohtuullista tekstiä. Vaikkakin —uskomatonta kyllä— unohdettiin tehdä tekstiin johdanto. Samoin unohdimme ottaa huomioon aiemmin luennolla esiin tuotuja seikkoja hyvästä verkkotekstistä: unohdimme muun muassa ottaa huomioon kenelle kirjoitimme. Omalla kohdalla syynä voi olla puhtaasti huolimattomuus. Lisäksi jäi harmittamaan etten laittanut ensimmäisiä muistiinpanojani aikasemmin esille wikiin. Myöhään esille laitetulle tekstille ei jäänyt täten paljoa muokkausaikaa.

Kokonaisuudessaan PBL harjoittelu oli hyvä ja tarpeellinen. Opin todella paljon verkkotyöskentelystä ja virheiden kautta myös verkkokirjoittamisesta. PBL vaikuttaa hyvin käytännölliseltä, ja toivonkin pääseväni sitä käyttämään myös tulevaisuudessa.

1 kommentti:

  1. Samoja tunnelmia PBL:sta täälläkin, vaikka se ensin vaikuttikin aika kököltä. Hyvä kokemus. Jännä kuulla, että teillä keskustelu wikissä onnistui kertalaakista hyvin; meidän ryhmässä olisi ollut parantamisen varaa tuossa asiassa.

    VastaaPoista